érkezés:
távozás:

felnőttek  
gyerekek 
szoba      


3395 Demjén,
Széchenyi út 20.

+3620/243 9244
vendeghazdemjen@gmail.com


Milyen gyógyfürdők vannak a Halász Vendégház közelében?

Demjéni Termál völgy

Demjéni gyógyfürdő 690 m mélyről feltörő, 68 °C víz, az ország legújabb feltárt gyógyvize (2008. 06.). A vizsgált összetevők alapján nátrium-kalcium-hidrogén-karbonátos, kemény fluoridos, kénes termálvízről van szó, amelynek jelentős a vas- és a kovasav-tartalma.
A kén olyan vérellátás nélküli szövetekbe is bépül, amilyen például a porc. Kopásos végtagizületi megbedegedések esetén az ízületi porc kénes fürdőkúra hatására jelentősen javulhat. A szervezetbe jutott kén az ereket tágítja, a szív vérellátását is segíti. Így a fürdőkúra alakalmazható a reumatikus bántalmak csökkentésére, ízületek kopásos degeneratív elváltozása, csontritkulás, köszvény, esetén, csontsérülések, ortopédiai műtétek utókezelésére. Javítja, a vérkeringést, és a mozgásképességet, de a bőr faggyúmirigymegbetegedésére, valamint gyulladásos bőrbetegségekre is hasznos. A kalcium és magnézium jelentős biológiai hatásával is lehet számolni. Az elöbbi gyulladáscsökkentő hatású, míg a magnézium fokozza a szervezet stressztűrő képességét.
A tulajdonosok római kori fürdőt képzelek és alkottak ide, mely igen emberközelinek tünik. A pompás hegyes-dombos vidéket valószínüleg az Isten is jókedvében termtette. A gyönyörű mozaikkal kirakott, egészségturizmust szolgáló demjéni nyitott gyógyfürdő négy medencével, összesen negyvenkét élményelemmel - nyakrafolyókkal, hátmaszírorókkal, levegőbuzgárokkal, - mindennap naponta reggel kilenctől éjjel két óráig várja a vendégeket kedvező árakon.
Van szauna, büfé, öltöző, őrzött ruhatár, éjszaka pedig kivilágítják a medencéket, amelyekből akár televíziót is lehet nézni.

Forrás: HMH 2008-06-21.

EGERSZALÓK

Egerszalóki Gyógy- és Wellnessfürdő Európában páratlan természeti környezetben épülő Gyógy- és Wellnessfürdő Egerszalókon, Egertől mindössze 6 km-re. A hegyoldalról lefolyó gyógyvíz alkotta különleges teraszos mészkőképződmény lábánál épülő fürdő a sokoldalú, magas színvonalú gyógyászati és wellness szolgáltatásai révén egyedülálló a térségben.
Az 1900m2 vízfelülettel rendelkezo létesítményben összesen 17 kül- és beltéri medence kap helyet - gyógyvizes ülőmedencék, pezsgofürdő, élménymedencék, csúszda, gyerekmedencék biztosítják a kellemes idotöltéést az idosebb és fiatalabb korosztály számára egyaránt.
A gyógyászati részlegen a kiváló minoségű kalcium-magnézium hidrogén-karbonátos gyógyvíz és a jól képzett személyzet garantálja a kezelések eredményességét, míg a wellness központban exkluzív szauna világ, kényeztető kádfürdők, különleges masszázsok kínálnak tökéletes felfrissülést, regenerálódást vendégeinknek.
Kardio és erősítőgépekkel felszerelt fitness terem, szépségszalon és vendéglátó egységek járulnak hozzá vendégeink egészségének, vitalitásnak megőrzéséhez.

ZSÓRY

Zsóry fürdő A víz fizikai, kémiai vizsgálatát az 1950-es években végezték el. Ennek eredménye szerint kalcium-magnézium- hidrogénkarbonátos, szabad szénsavat tartalmazó hévíz forrás buzog fel több száz méter mélyről. Összetétele alapján, gyógyhatását tekintve a legértékesebb hazai fürdők közé lehet sorolni. Mivel magas a szulfidkén tartalma, a kénes gyógyvizek csoportjába tartozik. Ez a magyarázata annak, hogy még a fürdő mellett elhaladó autók utasainak orrát is megcsapja az egyesek szerint záptojásra emlékeztető, jellegzetes "Zsóry-szag". A víz kimondottan ivókúra alkalmazására nem ajánlott, annál inkább a reumás megbetegedések, izületi gyulladások és kopások, különböző női betegségek gyógyítására, valamint sérülések, ortopédiai műtétek utókezelésére.